What are you looking for? Letâ€™s dig in quickly

Recommended

- A train is moving at a speed of 132 km/h
- A train 240 meter long passed a pole in 24 seconds
- A jogger running at 9km/h alongside a railway track
- A train 360 meter long is running at a speed of 45 km/h
- A train 280 meter long, running with a speed of 63 km/h
- A train 100 meter long is running at the speed of 30 km/h
- How long does a train 110 metres long running at the speed
- Two trains 140 and 160 meter long runs at a speed of 60km/h
- In what time will a train 100 meters long cross an electric pole
- How many seconds will a 500 meter long train take to cross a man

## Explanation

Two trains of equal lengths take 10 seconds and 15 seconds respectively to cross a telegraph post. As, length is given (120m) so individual speeds of both trains will be calculated by the speed distance formula.

In the next step, relative speed would be determined, by adding their speeds because both are moving in opposite direction. And finally,

Time = Distance/Speed

## To Find

Time = ?

## Solution

Speed of first train = 120/10 = 10 m/sec

Speed of second train = 120/15 = 8 m/sec

Relative speed = 12 + 8 = 20 m/sec

Total length = 120 + 120 = 240m

Now,

Time = distance/speed

Time = 240/20

**Time = 12 seconds answer**

### Conclusion

Two trains of equal lengths take 10 seconds and 15 seconds respectively to cross a telegraph post. If the length of each train be 120 meters, then in **12 seconds** they will cross each other travelling in opposite direction.