Global Statistics

All countries
231,386,985
Confirmed
Updated on September 24, 2021 3:03 am
All countries
206,332,091
Recovered
Updated on September 24, 2021 3:03 am
All countries
4,742,610
Deaths
Updated on September 24, 2021 3:03 am

PPSC Assistant Paper 7 August 2021 | Zakat & Ushr Department Assistant (BS – 16)

PPSC Assistant Paper 7 August 2021 | Zakat & Ushr Department

The MCQs of PPSC Assistant Paper 7 August 2021 Zakat & Usher Department (BS – 16) is given below. Answers are marked in green color.

Q # 01: “Pull Your Socks” Meaning?

  1. To Get Ready
  2. To Start
  3. To Finish
  4. None of these

Answer: A (To Get Ready)

Q # 02: Police were _______ the incident.

  1. Looking for
  2. Looking after
  3. Looking into
  4. None of these

Answer: C (Looking into)

Q # 03: “Tiger : Carnivores” has the same relationship as:

  1. Tree : Fruit
  2. Cow : Herbivores
  3. Pen : Ink
  4. None of these

Answer: B (Cow : Herbivores)

Q # 04: “Transmit” Antonym

  1. Carry
  2. Deliver
  3. Withhold
  4. None of these

Answer: C (Withhold)

Q # 05: “Golden Kalashnikov” was given to PMIK by ?

  1. Saudi Arabia
  2. UAE
  3. Kuwait
  4. None of these

Answer: A (Saudi Arabia)

Q # 06: In 2009, 572 prisons were released by?

  1. Saudi Arabia
  2. UAE
  3. Kuwait
  4. None of these

Answer: B (UAE)

Q # 07: If 18 binders bind 900 books in 10 days, how many binders will be required to bind 660 books in 12 days?

  1. 11
  2. 12
  3. 13
  4. 14

Answer: A (11: Click HERE for Solution)

Q # 08: 36 men can complete a piece of work in 18 days. In how many days will 27 men complete the same work?

  1. 22
  2. 23
  3. 24
  4. 25

Answer: C (24: Click HERE for Solution)

Q # 09: Anti-Money Laundering Bill was Introduced in?

  1. 2009
  2. 2010
  3. 2011
  4. 2012

Answer: B (2010)

Q # 10: A ladder leans a wall making an angle of 60 degree with the ground. The foot at the ladder is 2m away from the wall. The length of the ladder is?

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Answer: D (4)

PPSC Assistant Paper 7 August 2021 | Solved Paper Video Lecture

Q # 11: Sindh Sagar Doab is Located Between?

  1. Indus & Ravi
  2. Indus & Jehlum
  3. Jehlum & Chenab
  4. None of these

Answer: B (Indus & Jehlum)

Q # 12: Who Visited Minar-e-Pakistan?

  1. Indra Gandhi
  2. Rajiv Gandhi
  3. Narendra Modi
  4. None of these

Answer: D (None of these: Atal Behari Vajpayee)

Q # 13: Alexander Defeated King Porus in Battel of Hydaspes in?

  1. 324
  2. 326
  3. 328
  4. None of these

Answer: B (326)

Q # 14: When India Conducted Airstrike in Balakot?

  1. 24 Feb 2019
  2. 25 Feb 2019
  3. 26 Feb 2019
  4. None of these

Answer: C (26 February 2019)

Q # 15: The Current Deputy Chairman of Senate?

  1. Saleem Mandviwalla
  2. Skindar Sultan Raja
  3. Muhammad Afridi
  4. None of these

Answer: C (Mirza Muhammad Afridi)

Q # 16: The Current Chief Election Commissioner of Pakistan?

  1. Usman Masud
  2. Skindar Sultan Raja
  3. Muhammad Afridi
  4. None of these

Answer: B (Skindaar Sultan Raja)

Q # 17: A fort had provision of food for 150 men for 45 days. After 10 days, 25 men left the fort. The number of day for which the remaining food will last is?

  1. 38
  2. 40
  3. 42
  4. None of these

Answer: C (42: Click HERE for Solution)

Q # 18: Log base 5 of 512

  1. 1.23
  2. 2.34
  3. 3.87
  4. None of these

Answer: C (3.87)

Q # 19: QutubUdinAibak Grave ?

  1. Islamabad
  2. Sialkot
  3. Hydrabad
  4. None of these

Answer: D (None of these)

Q # 20: President when 18th Amendment was Passed?

  1. Mamnoon Hussain
  2. Asif Ali Zardari
  3. Rafique Tarar
  4. None of these

Answer: B (Asif Ali Zardari)

Q # 21: Mamnoon Hussain Signed FATA Merger?

  1. 27 May 2018
  2. 29 May 2018
  3. 31 May 2018
  4. None of these

Answer: C (31 May 2018)

Q # 22: Short Key to “Center Align”?

  1. CTRL + E
  2. CTRL + C
  3. CTRL + S
  4. None of these

Answer: A (CTRL + E)

Q # 23: Short Key to Select All Document?

  1. CTRL + A
  2. CTRL + C
  3. CTRL + S
  4. None of these

Answer: A (CTRL + A)

Q # 24: Software to View Web Pages?

  1. Links
  2. Web Browser
  3. Word
  4. None of these

Answer: B (Web Browser)

Q # 25: Reason Given by Iran for Shooting Down Ukrainian Passenger Plan?

  1. Human Error
  2. Mistake
  3. Cruise Missile
  4. None of these

Answer: C (Cruise Missile)

Q # 26: Capital of Chile?

  1. Bern
  2. Santiago
  3. Vienna
  4. None of these

Answer: B (Santiago)

Q # 27: North Korea Ended Its Relationship with ?

  1. South Korea
  2. Bhutan
  3. Malaysia
  4. None of these

Answer: C (Malaysia)

Q # 28: Quaid-e-Azam Papers?

  1. National Archives Islamabad
  2. Punjab Library
  3. Allama Iqbal Library
  4. None of these

Answer: A (National Archives Islamabad)

Q # 29: Golden Gates is Located in?

  1. Paris
  2. New York
  3. San Francisco
  4. None of these

Answer: C (San Francisco)

Q # 30: Kronborg Castle is Located in?

  1. France
  2. Denmark
  3. USA
  4. None of these

Answer: B (Denmark)

Q # 31: Which One Carry Oxygen from Lungs to the Body?

  1. Erythrocytes
  2. Monocytes
  3. Both A & B
  4. None of these

Answer: A (Erythrocytes)

Q # 32: Brain Needs?

  1. Protein
  2. Lipids
  3. Glucose
  4. None of these

Answer: A (Protein)

Q # 33: “Themselves” is a?

  1. Noun
  2. Pronoun
  3. Verb
  4. None of these

Answer: B (Pronoun)

Q # 34: My Son has been Admitted ______ the College?

  1. To
  2. In
  3. At
  4. None of these

Answer: A (To)

Q # 35: The Current Session of USA Congress is?

  1. 116
  2. 117
  3. 118
  4. None of these

Answer: B (117)

Q # 36: Should We Start a Class Now, Or Wait For Everyone to Get Here?

  1. Compound Sentence
  2. Complex Sentence
  3. Both A & B
  4. None of these

Answer: A (Compound Sentence)

Q # 37: Human Security Network is an Association of?

  1. 10
  2. 11
  3. 12
  4. None of these

Answer: C (12)

Q # 38: Gulf Countries are?

  1. 6
  2. 4
  3. 8
  4. None of these

Answer: A (6: There are six gulf countries namely Bahraini, Kuwait, Oman, Qatar, Saudi Arabia and United Arab Emirates)

Q # 39: Which of the Following Plants are Called Arthrophytes?

  1. Lycopsids
  2. Sphenopsids
  3. Psilopsids
  4. None of these

Answer: B (Sphenopsids)

Q # 40: 0.232323 in Fraction?

  1. 11/2
  2. 23/100
  3. 223.3/10
  4. None of these

Answer: B (23/100)

Q # 42: Process of Applying a Protective Zinc Coating to Iron is Called?

  1. Galvanization
  2. Electroplating
  3. Both A & B
  4. None of these

Answer: A (Galvanization)

سوال نمبر۴۳: “ارسطو سے ایلیٹ تک”

  1. جمیل جالبی
  2. مسرت حسین
  3. ناصر کاظمی
  4. اشفاق احمد

Answer: A (جمیل جالبی)

سوال نمبر۴۴: شر کا متضاد

  1. خیر
  2. صبر
  3. شکر
  4. کوئی بھی نہیں

Answer: A (خیر)

سوال نمبر۴۵: نفس کی اقسام

  1. ۴
  2. ۳
  3. ۲
  4. ۱

Answer: B (3)

سوال نمبر۴۶: “الم سے سورتیں”

  1. ۵
  2. ۶
  3. ۷
  4. ۸

Answer: B (6)

سوال نمبر۴۷: “حضور پاکﷺ کا نام احمد کس سورت میں آیا ہے”؟

  1. سورہ الصف
  2. سورہ البقرہ
  3. سورہ مریم
  4. سورہ محمد

Answer: A (سورہ الصف)

سوال نمبر۴۸: “حضرت عیسی علیہ السلام کا پیشہ”

  1. چرواہا
  2. لکڑ ہارا
  3. الف اور ب دونوں
  4. کوئی بھی نہیں

Answer: D (کوئی بھی نہیں)

سوال نمبر۴۹: الٹی پٹی ۔۔۔۔۔۔

  1. پڑھنا
  2. پڑھانا
  3. سکھانا
  4. کوئی بھی نہیں

Answer: B (پڑھانا)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hot Topics

Related Articles

error: Content is protected !!