What are you looking for? Letâ€™s dig in quickly

## Explanation

Income of a company doubles after every one year.

The initial income was Rs. 4 Lakhs.

As, incoming is doubling after 1 year, this means after first year it would be 4 + 4 = Rs. 8 Lakhs

After 2 years = 8 + 8 Lakhs = 16 Lakhs

After 3 years = 16 + 16 = 32 Lakhs

After 4 years = 32 + 32 = 64 Lakhs

After 5 years = 64 + 64 = 128 Lakhs (which is our required answer).

## To Find

Income after 5 years = ?

## Solution

Initial deposit = Rs. 4 Lakhs

After 1 year = 4 x 2 = Rs. 8 Lakhs

After 2 years = 8 x 2 = Rs. 16 Lakhs

After 3 years = 16 x 2 = Rs. 32 Lakhs

After 4 years = 32 x 2 = Rs. 64 Lakhs

After 5 years = 64 x 2 = Rs. 128 Lakhs

## Conclusion

Income of a company doubles after every one year. If the initial income was Rs. 4 Lakhs, the income after 5 years would be Rs. 128 Lakhs.