Global Statistics

All countries
246,026,077
Confirmed
Updated on October 28, 2021 4:59 pm
All countries
221,211,942
Recovered
Updated on October 28, 2021 4:59 pm
All countries
4,992,349
Deaths
Updated on October 28, 2021 4:59 pm

Computer MCQs Series for PPSC, FPSC – Most Repeated MCQs | Set 4

76. “HP” stands for?

  1. Heavy Programming
  2. Hewlett Packard
  3. High Level Programming
  4. None of these

Answer: B (Hewlett Packard). Bill Hewlett and David Packard founded HP on January 01, 1939 at California.

77. “PNG” stands for?

  1. Portable Networking Graphics
  2. Portrait Network Graphics
  3. Portable Network Graphics
  4. None of these

Answer: C (Portable Network Graphics)

78. Which technology is used in Compact Disk?

  1. LASER Technology
  2. Magnetic Technology
  3. Graphics Technology
  4. Both B & C

Answer: A (LASER Technology)

79. “LASER” stands for?

  1. Light Amplified by Stimulated Emission of UV Radiations
  2. Light Amplifier by Saturated Emission of Radiation
  3. Light Amplifier by Saturated Emergence of Radiation
  4. Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation

Answer: D (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation)

80. Who is the current chairman of Apple?

  1. John Wendell Thompson
  2. Brad Smith
  3. Timothy Donald Cook
  4. Arthur D. Levinson

Answer: D (Arthur D. Levinson) and CEO is Timothy Donald Cook.

81. “MPG” stands for?

  1. Moving Picture Experts Group Format
  2. Moving Picture Experts Grouping Format
  3. Motion Picture Experts Group Format
  4. Motion Picture Experts Grouping Format

Answer: A (Moving Picture Experts Group Format)

82. One nibble is equal to how many bits?

  1. 3
  2. 4
  3. 5
  4. 6

Answer: B (4 Bits)

83. 1 Tera Byte (TB) = ?

  1. 1024 KB
  2. 1024 MB
  3. 1024 GB
  4. 1024 Bits

Answer: C (1024 GB)

84. 1 Giga Byte (GB) = ?

  1. 1024 KB
  2. 1024 MB
  3. 1024 GB
  4. 1024 Bits

Answer: B (1024 MB)

85. 1 Mega Byte (GB) = ?

  1. 1024 KB
  2. 1024 MB
  3. 1024 GB
  4. 1024 Bits

Answer: A (1024 KB)

86. __________ is used to protect against unauthorized access?

  1. Password
  2. Firewalls
  3. Encryption
  4. Locker

Answer: B (Firewalls)

87. “ACL” stands for?

  1. Assertive Control List
  2. Assertive Complied List
  3. Access Control List
  4. Access Compiled List

Answer: C (Access Control List)

88. The common name for the crime of stealing passwords is?

  1. Spoofing
  2. Hacking
  3. Both A & B
  4. None of these

Answer: A (Spoofing)

89. Another name of “Internet” is?

  1. Interconnect
  2. Electronically Connected Devices
  3. World Space
  4. Cyber Space

Answer: D (Cyber Space)

90. Which website is ranked as number “1” in Alexa?

  1. Facebook
  2. Google
  3. YouTube
  4. Twitter

Answer: B (Google)

91. Who invented “ZOOM”?

  1. Brian Acton
  2. Jan Koum
  3. Julian Assange
  4. Eric Yuan

Answer: D (Eric Yuan) and it was launched on April 21, 2011.

92. “ALU” stands for?

  1. All Logic Units
  2. Arithmetic Logic Unit
  3. All Legally Acquired Units
  4. None of these

Answer: B (Arithmetic Logic Unit)

93. A device which is not connected to CUP is called?

  1. Cut Off Device
  2. Off the Mark Device
  3. Off Line Device
  4. None of these

Answer: C (Off Line Device)

94. “CPU” stands for?

  1. Centralized Processed Unit
  2. Central Processing Unit
  3. Centralized Programmable Unit
  4. Central Programmable Unit

Answer: B (Central Processing Unit)

95. The brain of any computer is known as?

  1. CPU
  2. CU
  3. ALU
  4. Both B & C

Answer: A (CPU)

96. When Amazon was launched?

  1. July 1992
  2. July 1993
  3. July 1994
  4. July 1995

Answer: C (July 05, 1994)

97. Where the HQ of Amazon is located?

  1. California
  2. Washington
  3. New York
  4. Texas

Answer: B (Washington)

98. “URL” stands for?

  1. Uniformed Resources Location
  2. Uniform Resource Locator
  3. Unified Resources & Location
  4. None of these

Answer: B (Uniform Resource Locator)

99. Who invented Bluetooth?

  1. Nils Rydbeck
  2. Eric Yuan
  3. Tim Berners Lee
  4. Jerry Yang and David Filo

Answer: A (Nils Rydbeck)

100. “GUI” stands for?

  1. Graphics User Interface
  2. Graph of Unlimited Illustrations
  3. Graphical User Interface
  4. Graphical User Illustrations

Answer: C (Graphical User Interface)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hot Topics

Related Articles

error: Content is protected !!