Global Statistics

All countries
199,406,026
Confirmed
Updated on August 2, 2021 8:47 pm
All countries
178,192,067
Recovered
Updated on August 2, 2021 8:47 pm
All countries
4,245,971
Deaths
Updated on August 2, 2021 8:47 pm

Computer MCQs Series for PPSC, FPSC – Most Repeated MCQs | Set 2

26. Web Cam is a device?

  1. Input
  2. Output
  3. Input & Output
  4. None of these

Answer: A (Input)

27. SATA is an abbreviation of?

  1. Serial Advanced Technology Attached
  2. Serial Advanced Technology Attachment
  3. Serial Advanced Tech Attachment
  4. None of these

Answer: B (Serial Advanced Technology Attachment)

28. PDF is an abbreviation of ?

  1. Portable Document Formatting
  2. Portable Document Graphics
  3. Both A & B
  4. Portable Document Format

Answer: D (Portable Document Format)

29. Who invented the First Electronic Digital Computer in 1940?

  1. Alan Mathison Touring
  2. Henry Edward Roberts
  3. John Vincent Atanasoff
  4. None of these

Answer: C (John Vincent Atanasoff)

30. What was used in the Third Generation of Computer (1964 – 1971)?

  1. Integrated Circuit
  2. Vacuum Tubes
  3. Transistors
  4. Artificial Intelligence

Answer: A (Integrated Circuit)

31. Where the HQ of IBM is located?

  1. New York
  2. Washington
  3. California
  4. Texas

Answer: A (New York)

32. Among the following which is also known as Big Blue?

  1. HP
  2. IBM
  3. Amazon
  4. Microsoft

Answer: B (IBM)

33. In computing, CBT is stands for?

  1. Computer Based Test
  2. Computer Basics Test
  3. Computer Binary Test
  4. Computer Based Testing

Answer: D (Computer Based Testing)

34. Fifth Generation of Computer (2010 – Onward) is based on?

  1. Artificial Intelligence
  2. Transistor
  3. Microprocessor
  4. Vacuum Tubes

Answer: A (Artificial Intelligence)

35. Who is knowns the father of C Programming Language?

  1. Charles Ranlett Flint
  2. Dennis Ritchie
  3. Nils Rydbeck
  4. Latham Sholes

Answer: B (Dennis Ritchie)

36. In computing, VGA stands for?

  1. Video Graphics Array
  2. Virtual Graphics Array
  3. Video Graphics Arrangement
  4. Virtual Graphics Arrangement

Answer: A (Video Graphics Array)

37. Who invented World Wide Web?

  1. Tim Berners Lee
  2. Douglas Engelbart
  3. Bill Gatesa
  4. Johannes Guttenberg

Answer: A (Tim Berners Lee)

38. Among the following which is the volatile memory?

  1. ROM
  2. RAM
  3. Both A & B
  4. None of these

Answer: B (RAM)

39. Who is the current CEO of Microsoft?

  1. Brad Smith
  2. Satya Nadella
  3. Bill Gates
  4. Andy Jassy

Answer: B (Satya Nadella)

40. Where is the HQ of Microsoft?

  1. Washington
  2. New York
  3. Glasgow
  4. None of these?

Answer: A (Washington)

41. __________ is the location where first computer functions are available on bootup.

  1. RAM BIOS
  2. BIOS
  3. ROM BIOS
  4. None of these?

Answer: C (ROM BIOS)

42. Who is the founder of DELL Company?

  1. Charles Dell
  2. Michael Dell
  3. Stephen Dell
  4. Mark Zuckerberg

Answer: B (Michael Dell)

43. Who founded Amazon?

  1. Bill Gates
  2. Jeff Bezos
  3. Atanasoff
  4. Jimmy Wales

Answer: B (Jeff Bezos)

44. JPG stands for?

  1. Joint Photographic Experts Gamer
  2. Joint Photographic Experts Group
  3. Joint Photographic Examples of Grouping
  4. None of these

Answer: B (Joint Photographic Experts Group)

45. The capacity of 3.5 inch floppy disk is?

  1. 1.44 MB
  2. 2.44 MB
  3. 3.44 MB
  4. 4.44 MB

Answer: A (1.44 MB)

46. Where the Head Quarter of HP is located?

  1. New York
  2. Glasgow
  3. Washington
  4. California

Answer: D (California)

47. Who invented mouse?

  1. Rutherford
  2. Douglas Engelbart
  3. Latham Sholes
  4. Johannes Gutenberg

Answer: B (Douglas Englebart)

48. Among the following, which one is spread sheet software?

  1. Word
  2. Excel
  3. Power Point
  4. Corel Draw

Answer: B (Excel)

49. Operating System is like a __________.

  1. President
  2. Prime Minister
  3. Government
  4. None of these

Answer: C (Government)

50. HP was co-founded by Bill Hewlett and __________.

  1. David Packard
  2. Jack Packard
  3. Dorsey Packard
  4. Bill Gates

Answer: A (David Packard)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hot Topics

Related Articles

error: Content is protected !!