Global Statistics

All countries
199,406,026
Confirmed
Updated on August 2, 2021 8:47 pm
All countries
178,192,067
Recovered
Updated on August 2, 2021 8:47 pm
All countries
4,245,971
Deaths
Updated on August 2, 2021 8:47 pm

Computer MCQs Series for PPSC, FPSC – Most Repeated MCQs | Set 7

151. Which one is a network topology?

  1. LAN
  2. WAN
  3. PPM
  4. RING

Answer: D (Ring Topology. There are six known kinds of topology i.e. bus Topology, Ring Topology, Star Topology, Mesh Topology, Tree Topology and Hybrid Topology)

152. Who founded “FACEBOOK”?

  1. Jack Dorsey
  2. Paul Allen
  3. Mark Zuckerberg
  4. Julian Assange

Answer: C (Mark Zuckerberg)

153. If a computer has more than one processor then it is known as?

  1. Multiprocessor
  2. Bilateral Processor
  3. DOS
  4. Processing

Answer: A (Mulitprocessor)

154. When “ZOOM” was invented?

  1. April 2009
  2. April 2010
  3. April 2011
  4. April 2012

Answer: C (April 2011)

155. In computing, “AVI” stands for?

  1. Audio Video Interception
  2. Audio Video Intellectual Rights
  3. Audio Video Interleave
  4. Audio Video Intercept

Answer: C (Audio Video Interleave)

156. “AVI” format was developed by?

  1. Apple
  2. IBM
  3. Google
  4. Microsoft

Answer: D (Microsoft)

157. “BING” is a?

  1. Video Streaming Website
  2. Social Website
  3. Ads Network
  4. Search Engine

Answer: D (Search Engine)

158. Search Engine “BING” belongs to?

  1. Google
  2. Microsoft
  3. IBM
  4. YAHOO

Answer: B (Microsoft)

159. When “BING” Search Engine was launched?

  1. June 2008
  2. June 2009
  3. June 2010
  4. June 2011

Answer: B (June 2009)

160. “WEBVTT” stands for?

  1. Web Video Text Tracks
  2. Web Video Traceable Track
  3. Web Video Text Tracking
  4. Web Video Traceable Text

Answer: A (Web Video Text Tracks)

Computer MCQs Set 7 – Video Lecture (MCQS 151 – 175)

161. “.exe” stands for?

  1. Extension File
  2. Executable File
  3. External Extension
  4. Enormous File

Answer: B (Executable File)

162. When “WikiLeaks” was founded?

  1. October 2005
  2. October 2006
  3. October 2007
  4. October 2008

Answer: B (October 2006)

163. Which platform is also known as microblogging?

  1. Twitter
  2. YouTube
  3. Facebook
  4. LinkedIn

Answer: A (Twitter)

164. In computing, “CSS” stands for?

  1. Conferred Style Sheet
  2. Cascading Style Sheet
  3. Counter Style Sheet
  4. None of these

Answer: B (Cascading Style Sheet)

165. Which one is not a multitasking operating system?

  1. DOS
  2. LINUX
  3. UNIX
  4. WINDOWS 10

Answer: A (DOS which is abbreviation Disk Operating System).

166. Among the following, which one contains a list of names and email addresses?

  1. Inbox
  2. Sent Items
  3. Address Book
  4. Promotions

Answer: C (Address Book)

167. In computing, “WAV” stands for?

  1. Waveform Audio File Format
  2. Waveform Video File Format
  3. Waveform Audio Video File Format
  4. None of these

Answer: A (Waveform Audio File Format)

168. Program written to make computers function in a desired way is called?

  1. Hardware
  2. Software
  3. Codes
  4. Encryption

Answer: B (Software)

169. “VDU” stands for?

  1. Visual Display Unit
  2. Video Displaceable Unit
  3. Visual Displaceable Unit
  4. Video Display Unit

Answer: D (Video Display Unit)

170. Who co-founded “YouTube”?

  1. Jimmy Wales & Larry Sanger
  2. John Vincent Atanasoff & Clifford E. Berry
  3. Jerry Yang & David Filo
  4. Chad Hurley, Steve Chen & Jawed Karim

Answer: D (Chad Hurley, Steve Chen & Jawed karim)

171. What was the title of first video uploaded on YouTube?

  1. Me at the railway station
  2. Me at the zoo
  3. Me at Golden Gate
  4. Me at the North Pole

Answer: B (Met at the zoo)

172. When “YouTube” was founded?

  1. February 2002
  2. February 2003
  3. February 2004
  4. February 2005

Answer: D (February 2005)

173. Who uploaded the first video on “YouTube”?

  1. Chad Hurley
  2. Steve Chen
  3. Jawed Karim
  4. Brad Smith

Answer: C (Jawed Karim)

174. Who bought the “YouTube”

  1. Microsoft
  2. Google
  3. Facebook
  4. YAHOO

Answer: B (Google acquired it in 2006).

175. Where the HQ of “YouTube” is located?

  1. California
  2. New York
  3. Washington
  4. Mexico

Answer: A (California)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hot Topics

Related Articles

error: Content is protected !!