Global Statistics

All countries
199,471,200
Confirmed
Updated on August 2, 2021 9:47 pm
All countries
178,250,435
Recovered
Updated on August 2, 2021 9:47 pm
All countries
4,246,547
Deaths
Updated on August 2, 2021 9:47 pm

Computer MCQs Series for PPSC, FPSC – Most Repeated MCQs | Set 6

126. Junk email is also called?

  1. Spoofing
  2. Spam
  3. Inbox
  4. Promotional Emails

Answer: B (Spam)

127. “MICR” stands for?

  1. Meta Ink Character Recognition
  2. Meta Ink Charset Recognition
  3. Magnetic Ink Charset Recognition
  4. Magnetic Ink Character Recognition

Answer: D (Magnetic Ink Character Recognition)

128. Name a program that can destroy your computer?

  1. Anti-virus
  2. Utility Program
  3. Torrent
  4. Virus

Answer: D (Virus)

129. “YAHOO” stands for?

  1. Yet Another Hierarchical Officious Oracle
  2. Yet Another Hierarchical Official Oracle
  3. Yet Another Hierarchical Officially Oracle
  4. Yet Another Hierarchical Oxford Oracle

Answer: A (Yet Another Hierarchical Officious Oracle)

130. When “YAHOO” was founded?

  1. April 1994
  2. March 1994
  3. February 1994
  4. January 1994

Computer MCQs Set 6 – Video Lecture (MCQS 126 – 150)

Answer: D (January 1994)

131. Who founded “YAHOO”?

  1. Brian Acton & Jan Koum
  2. John Mauchly & J. Presper Eckert
  3. Chad Hurly & Steve Chen
  4. Jerry Yang & David Filo

Answer: D (Jerry Yang & David Filo)

132. In computing, “DOS” stands for?

  1. Disk Operating Standardization
  2. Data Operating System
  3. Disk Operating System
  4. Double Operating Scanner

Answer: C (Disk Operating System)

133. “MOS-DOS” was a __________ interface operating system.

  1. Command Line
  2. Peripheral Line
  3. Stream Line
  4. Turbulent Line

Answer: A (Command Line)

134. When “WhatsApp” was invented?

  1. March 2009
  2. January 2009
  3. April 2009
  4. February 2009

Answer: B (January 2009)

135. __________ represents raw facts, whereas __________ is a meaningful?

  1. Information, data
  2. Central tendency, conclusion
  3. Data, information
  4. None of these

Answer: C (Data, information)

136. In computing, “CRT Monitor” stands for?

  1. Cathode Ray Tangent Monitor
  2. Cathode Ray Tube Monitor
  3. Cathode Ray Transverse Monitor
  4. Cathode Ray Turning Monitor

Answer: B (Cathode Ray Tube Monitor)

137. Data becomes ____ when it is presented in a format that people can understand and use.

  1. Structured language
  2. Information
  3. Research
  4. Derivative

Answer: B (Information)

138. A modem is connected to a __________.

  1. Monitor
  2. Telephone Line
  3. Printer
  4. Scanner

Answer: B (Telephone Line)

139. Who is the founder of “WikiLeaks”?

  1. Julian Assange
  2. Jimmy Wales
  3. Christopher Latham Sholes
  4. Roger Cray

Answer: A (Julian Assange)

140. Among the following, which one is used for plotting graphs & designs?

  1. Scanner
  2. Ritcher Scale
  3. Hygrometer
  4. Plotter

Answer: D (Plotter)

141. Which one is a network topology?

  1. Star
  2. Hub
  3. ALU
  4. WAN

Answer: Star (Bus Topology, Ring Topology, Star Topology, Mesh Topology, Tree Topology and Hybrid Topology)

142. Who first uploaded the video on YouTube?

  1. Clifford E Berry
  2. Alan Mathison Turing
  3. Johannes Gutenberg
  4. Jawad Karim

Answer: D (Jawad Karim)

143. In computing, “SQL” stands for?

  1. Structured Query Language
  2. Social Query Language
  3. Structured Query License
  4. Social Query License

Answer: A (Structured Query Language)

144. “DBMS” stands for?

  1. Database Manager System
  2. Database Management System
  3. Database Manageable System
  4. Database Manageable Decimal System

Answer: B (Database Management System)

145. Where the “HQ of APPLE” is located?

  1. New York
  2. California
  3. Glasgow
  4. Washington

Answer: B (California)

146. When “Amazon” was launched?

  1. April 1994
  2. May 1994
  3. June 1994
  4. July 1994

Answer: D (July 1994)

147. Where the “HQ of Amazon” was located?

  1. New York
  2. California
  3. Glasgow
  4. Washington

Answer: D (Washington)

148. Where the “HQ of HP” is located?

  1. New York
  2. California
  3. Glasgow
  4. Washington

Answer: B (California)

149. Where the “HQ of Microsoft” is located?

  1. New York
  2. California
  3. Glasgow
  4. Washington

Answer: D (Washington)

150. Identify the country of origin of “Wikipedia”?

  1. UK
  2. United States
  3. Canada
  4. Australia

Answer: B (United States)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hot Topics

Related Articles

error: Content is protected !!